La sisena temporada del cicle BCN Clàssics, que tindrà lloc entre novembre de 2021 i maig de 2022 al Palau de la Música i a L’Auditori de Barcelona, recuperarà la seva activitat normal amb una ambiciosa programació de 8 concerts d’orquestres i solistes de primer nivell internacional que interpretaran grans obres del repertori clàssic i peces del patrimoni musical català.
Hi destaca la presència de formacions mítiques amb gran prestigi en el camp de la música simfònica, com les centenàries Filharmònica de Sant Petersburg i Orchestre de la Suisse Romamde dirigides pels seus titulars Yuri Temirkanov, mestre dels directors russos, i el reconegut director britànic Jonathan Nott. Així com l’Orquestra Simfònica de Ràdio Viena, amb la degana mundial de les directores, Marin Alsop, al capdavant.
La nova temporada BCN Clàssics també comptarà amb l’elit mundial de la música de cambra, amb orquestres com la famosa Academy of St. Martin in The Fields, liderada per la violinista Júlia Fisher, i els Virtuosos de Moscou, dirigida pel veterà Vladimir Spivakov al violí. Per la seva banda, la formació La Grande Chapelle i l’Escolania de Montserrat, sota la batuta del mestre Albert Recasens, oferiran un concert coproduït conjuntament amb el cicle Palau Bach.
Pel que fa als solistes, BCN Clàssics aposta de nou pel consagrat pianista Evgeny Kissin després de l’èxit de públic i crítica obtingut en els seus darrers concerts, que oferirà un recital a L’Auditori amb obres de Bach, Mozart, Beethoven i Chopin. També presentarà, per primer cop a Barcelona, el recital del prestigiós Denis Matsuev, que desplegarà el seu potencial al piano amb obres de Haydn, Schumann, Chopin, Schubert i Stravinski al Palau de la Música. El trio de pianistes el tanca Behzod Abduraimov, que interpretarà el Concert per a piano núm. 2 de Rakhmàmimov amb la Fiharmònica de Sant Petersburg. D’altra banda, el reputat flautista Emmanuel Pahud interpretarà el Concert per a flauta en Sol major de Mozart amb l’Orchestre de la Suisse Romande i el violoncelista Kian Soltani farà lluïr el Concert per a violoncel en La menor de Schumann.
Entre les obres que es podran gaudir a la sisena temporada de BCN Clàssics també destaquen la Simfonia núm. 5 de Mahler, la Simfonia núm. 7 de Dóvrak, la Serenata per a cordes de Txaikovski i la Simfonia per a orquestra de corda de Xostakóvitx, al costat d’altres treballs de Bach, Beethoven, Mozart, Chopin, Bizet, Haydn, Schubert, Schumann o Stravinski. Pel que fa al repertori d’autors catalans, destaquen la Missa Scala Aretina de Francec Valls i Tres reflexos sobre una pastoral d’hivern de Xavier Montsalvatge.
Paral·lelament al cicle BCN Clàssics, la temporada 21/22 també es programaran un conjunt de concerts de petit format, amb intèrprets de proximitat i obres de recuperació patrimonial, sota la marca BCN Clàssics Km 0. Properament es donarà a conèixer el contingut i els detalls d’aquesta nova programació.
Els preus de les entrades de la sisena temporada de BCN Clàssics oscil·len entre els 18 i els 122 euros. Per tal de fidelitzar el públic s’oferiran tres modalitats d’abonaments amb múltiples avantatges per als seus titulars: abonament 8, que comprèn tots els concerts del cicle amb un 30 % de descompte sobre el preu de les entrades; abonament 7, que inclou els concerts que tindran lloc al Palau de la Música amb un 25% de descompte; i un abonament 4, que permet fer una tria lliure de quatre concerts amb un 10% de descompte.
A banda d’aquest avantatge econòmic, els abonats podran gaudir, de forma gratuïta, de la programació BCN Clàssics Km 0, així com d’altres activitats previstes (xerrades, assaigs, trobada amb artistes, etc.), alhora que podran escollir les millors localitats disponibles.
Un any més, BCN Clàssics aposta per la creació de nous públics per a la música clàssica, tot incentivant l’accés dels joves als concerts mitjançant diversos programes: Escola 10, que ofereix als instituts i escoles la possibilitat d’assistir als concerts al preu de 10 €, l’Espai Jove BCN Clàssics, que permet gaudir de la programació pròpia amb descomptes molt elevats per als menors de 35 anys, així com la participació als programes Escena 25 i Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya i al programa Quadern Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, que permet l’assistència gratuïta dels nois i noies de la ciutat que estan cursant 1r d’ESO.